Com començar a cuidar mascotes i viatjar pel món amb allotjament gratuït

Com començar a cuidar mascotes i viatjar pel món amb allotjament gratuït

Abans de mudar-me de Seattle a Florida, la meva amiga em va preguntar si volia fer una pausa de dos mesos entremig per quedar-me al seu lloc a Albuquerque i acariciar el seu gat de tres potes, Mocha.

Dos mesos sense lloguer ni factures? Puntuació.

Ella i el seu marit van organitzar totes les seves mascotes mitjançant una aplicació, així que em van demanar que m’hi inscrigués. Va costar 100 dòlars, i tot i que em va semblar que era només un acord casual entre amics, m’estalviaria almenys 3.000 dòlars durant els dos mesos, així que vaig complir sense queixa. Aquella petita petició, aquella inversió de 100 dòlars, aquella aplicació revisaria i reinflaria la meva vida de manera tan espectacular durant el proper mig any que, al final, marcaria l’època amb un tatuatge.

No és com si no hagués sentit mai a parlar de mascotes. No sé per què mai m’havia plantejat seriosament abans, per què no va ser fins que vaig passar per l’aplicació que em va semblar una opció real.

Vaig veure Airbnb, però amb cares de mascotes en lloc de preus. Cada llista inclou imatges de gossos o gats, cabres o gallines i les cases, amb una descripció de les responsabilitats i comentaris. Per la meva part, em va demanar una descripció general de qui sóc, una explicació de per què volia allotjar-me a casa, després la meva experiència amb els animals, l’edat, quan estava disponible i quins països m’interessaria visitar. Tot i que he escollit qualsevol país, la majoria dels llocs es publiquen des de llocs on la gent realment gaudeix de vacances reals, com el Regne Unit i Austràlia.

Vaig empaquetar les meves coses en una unitat d’emmagatzematge que costava 81 dòlars al mes i vaig volar a Nou Mèxic, on vaig començar una experiència que no només em va estalviar un munt de viatges, sinó que em va permetre fer un salt vital. Vaig gaudir tant del pressupost obert i de l’aventura que vaig continuar, completant més de 17 guardes de mascotes i passant 134 nits gratuïtes a cases d’altres persones, des de Santa Fe a Seattle i Londres.

Podríeu estalviar molts diners tenint mascotes; si necessiteu pagar el deute, si necessiteu alliberar-vos de la pressió de les factures o les despeses de manutenció, o si sou jove i no teniu cap altra manera d’aconseguir l’allotjament, potser és el vostre cas. L’acollida de mascotes pot ser una opció perfecta per als viatgers sols, que sovint són castigats econòmicament per viatjar sols. Han de pagar per ocupació individual. No divideixen l’Uber. És agradable fer un descans. A més, quan estàs sol, una mesura de seguretat addicional et fa sentir més segur. No em vaig preocupar de res mentre em vaig quedar amb, per exemple, un Terranova de 135 lliures anomenat Dozer a Sante Fe.

Aprofita l’economia de la confiança

Hi ha una moneda que pulsa sota el món de la casa, i és l’economia de la confiança. Per prosperar-hi, aprofita el que s’anomena el teu capital de reputació. Pregunteu-vos com algú sabria que no sou un assassí de destrals. Tens xarxes socials amb un seguiment al qual pots enllaçar? Tens una feina amb un alt factor de confiança, com ara la infermeria o la docència? O potser teniu una connexió amb una organització de confiança que podeu promocionar. No siguis tímid en vendre’t a tu mateix i a la teva confiança.

Part de ser digne de confiança és ser honest sobre el que pots i no pots fer. M’encanten els cavalls, però no m’agradaria asseure un cavall sol. No seria just que vingués algú que sàpiga cuidar-los. (Ara una alpaca, ho provaria.) Si mai no t’has preocupat per una mascota, sigues honest. Una família encara em deixa tenir cura de les cabres pigmees a una illa de Seattle, no cal experiència!

No oblidis que per més que ells confien en tu, tu també confies en ells. Obteniu el seu nom complet i Google-los. Feu la vostra diligència deguda mínima. M’agrada trobar gent a LinkedIn o Facebook, si és possible.

Reuneix-te en persona o almenys per vídeo abans i pregunta als amfitrions sobre les sessions anteriors per avaluar el fàcil que són de complaure. Pregunteu-los què és per a ells el més important d’un cuidador de mascotes. Podeu fer-vos una idea de si són o no tranquils o tensos. Vaig trobar gent que obren les seves cases en general molt tranquil·la. Eren el meu tipus de gent.

Entra al joc configurant notificacions

Soc gran pel que fa al meu enfocament, així que no tinc alertes push per a gairebé qualsevol altra cosa, excepte les publicacions d’acollida de mascotes. Podeu rebre una notificació quan una casa que preferiu afegeix dates o quan arribi una publicació que compleixi les condicions que busqueu. Tinc algunes cerques configurades per a llocs als quals vull anar: Hawaii, Colòmbia, Nova Zelanda i Banff, així com per moments que sé que vull viatjar. Sovint depèn de qui respon més ràpid, així que has de ser-hi.

Per ajudar-me a ser una de les primeres persones a sol·licitar-me, vaig escriure una carta de presentació ràpida a l’aplicació de notes del meu telèfon amb espais en blanc per omplir per personalitzar-la per a cada sessió. Voleu donar-vos un avantatge, però assegureu-vos d’afegir detalls sobre per què sou la millor persona per a aquesta seient en particular. Esmenta qualsevol cosa que tinguis en comú amb els propietaris o l’experiència que tinguis amb aquest tipus de mascota.

Configureu la vostra mascota per tenir èxit (la comunicació és clau)

Cada lloc de mascota és una mica diferent, així que un cop escollit, assegureu-vos de configurar les expectatives. Molta gent em va oferir menjar el menjar al seu armari o nevera, cosa que era encantadora, sobretot si tenien un galó de M&M al rebost. Assegureu-vos que estigui fresc abans de berenar. Parleu de tot, des de quant de temps passejareu el gos fins a la freqüència amb què raspallareu el gat. Assegureu-vos de llegir abans les instruccions escrites perquè pugueu fer preguntes abans de viatjar.

Aneu més enllà durant la vostra asseguda

Cap amfitrió em va donar menys de cinc estrelles perquè realment ho vaig intentar. Vaig rentar els llençols, vaig netejar més del que havia de fer, vaig deixar les coses millor del que les vaig trobar. Recordo que em va passar pel cap la idea que volia que pensessin que jo era una bona cuidadora de mascotes. I en això, em vaig adonar que em vaig convertir en una bona guarda de mascotes.

No hi ha res més tranquil·litzador que veure la mascota passant una bona estona, així que feu moltes fotos de les mascotes i envieu-les. Sembla un servei addicional i una sorpresa agradable, i els propietaris solen apreciar-ho molt. Però assegureu-vos de preguntar. Una parella britànica per a la qual ens vam asseure tenia moltes ganes de relaxar-se i era bo per no saber parlar dels seus quatre cadells salvatges.

Prepareu-vos per quan les coses surtin malament

Què passa si passa alguna cosa dolenta? L’aplicació que vaig utilitzar té una línia d’assessorament de veterinaris les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, i a les instruccions escrites, es demana als propietaris de mascotes que us deixin la informació de contacte del seu propi veterinari. Els propietaris sovint deixaven, també, el nombre de veïns i amics propers. No tingueu por de dirigir la conversa de seguretat. En una casa vaig preguntar on era l’extintor i es van adonar que no en tenien!

Mantingueu alguns estalvis per a coses com la reparació de la barra de dutxa si hi pengeu la bossa de bany i s’estavella a terra. (Al final, em van dir que no em preocupés per això.) Però altres coses potser no surten del pla. En un moment donat, una mascota va morir abans d’arribar-hi i els meus serveis no van ser necessaris. Així que vaig haver de trobar el meu propi allotjament.

Penseu primer en asseure’s una mascota a prop de casa

Durant els darrers anys a Seattle, m’havia rebut el preu del tipus de viatge que solia fer quan la ciutat era menys cara: l’excursió de cap de setmana a les muntanyes. Ara lamento que durant tot aquest temps hauria pogut estar buscant seients per a mascotes, que haurien estat gratuïts. Ara, on visc a Florida, tinc un ull obert a les cases de platja.

No és, potser us preguntareu, una mica estrany viure a cases d’altres persones? Sí, una mica! Però tenia un objectiu més gran que importava més. Després de dos anys de quarantena, volia una aventura estranya. Després d’una dècada vivint en una de les ciutats més cares del país, volia gastar diners. Sí, jo vivia a cases de desconeguts. També vaig augmentar sobretot els meus pagaments a les meves targetes de crèdit, fins al que havia estat pagant en lloguer. I en comptes de pagar la meva factura elèctrica, vaig fer classes de cuina. En lloc de pagar per wifi, vaig menjar pancakes de pinyó blau de blat de moro a les cafeteries i vaig comprar arracades i bufandes artesanals a les petites botigues del nucli antic. Vaig viure una mica. Tot això va valer la pena qualsevol estranyesa que hagués sentit per estar a la dutxa d’algú.

El tatuatge que vaig acabar fent per commemorar la meva experiència, el vaig fer a Londres: un partit encès en angle, com si estigués a punt d’encendre alguna cosa. Després de tant de temps d’estar tancat al seu lloc, havia perdut la capacitat de veure que les coses podrien tornar a sorprendre. És un recordatori que mai saps quan es produirà alguna cosa nova. Potser fins i tot us podeu sorprendre i trobar-vos a casa d’algú, un nou amic pelut a la falda, una nova vista per la finestra.

Paulette Perhach és un escriptor autònom i entrenador d’escriptura que cobreix creativitat, finances personals, negocis, disseny de vida i viatges.

Fins i tot millor està aquí per oferir-vos consells útils i profunds per ajudar-vos a viure una vida millor. Tens alguna pregunta sobre diners i feina; amics, família i comunitat; o creixement personal i salut? Envieu-nos la vostra pregunta omplint aquesta forma. Podríem convertir-ho en una història.

Leave a Comment