Estudiant-esportista canalitza el viatge de salut mental a la moda

Estudiant-esportista canalitza el viatge de salut mental a la moda

AUSTIN, Texas – Uche Dibiamaka, que es va traslladar als Estats Units als 16 anys, va trobar una sensació de familiaritat i de casa a la pista de bàsquet.

Es va enamorar de l’esport als 4 anys i va deixar el seu país natal d’Austràlia per dedicar-se al bàsquet universitari a Amèrica.

Dibiamaka juga a bàsquet des dels 4 anys. (Spectrum News 1/ Sunny Tsai)

La transició no va ser fàcil per a Dibiamaka. De fet, va crear un cicle d’aïllament i d’autoconversació negativa.

“Vaig aixecar la guàrdia. Ningú podia acostar-me a mi. No vaig deixar entrar ningú. Sento que els termes “suau” o “feble” es llancen massa al món de l’esportista, així que el meu problema era que em vaig fer massa bo per descuidar les meves emocions. Deixaria les meves emocions a la porta quan vingués a la pràctica, que està bé, però em vaig fer massa bo i vaig perdre completament el contacte amb les meves emocions”, va dir Dibiamaka.

El tribunal sempre va ser el lloc on Dibiamaka podia escapar de la realitat i alleujar l’estrès, fins que un dia no va ser així. Durant el seu tercer any d’universitat a la UTRGV, va morir el seu entrenador en cap, Lew Hill.

“Quan va morir Coach Hill, va ser com si no ho acceptés. Era mitja temporada, així que no hi havia temps per plorar, no hi havia temps perquè acceptés el meu trauma. Era com si haguéssim de jugar. Encara estem a la temporada, així que també descuidaria aquestes emocions”, va dir Dibiamaka.

Descuidar la seva salut mental no només va afectar la seva vida personal, sinó també les seves relacions i la seva forma de actuar a la pista.

Dibiamaka va tenir una crisi mental durant el seu darrer partit a l’UTRGV i no va poder acabar.

Dibiamaka va jugar a Coach Hill a UTRGV abans de transferir-se a St. Edwards. (Crèdit: Uche Dibiamaka)

“Va ser una sobrecàrrega mental perquè era com un tornado d’emocions al meu cervell i no sabia com afrontar-ho i em van inundar durant el partit fins al punt que literalment no podia jugar. No sabia què fer. Literalment vaig sortir del joc i crec que en aquell moment em vaig adonar que hi havia un problema que calia solucionar”, va dir Dibiamaka.

Després d’un final de temporada turbulent, Dibiamaka es va traslladar per jugar al St. Edwards.

“Sempre he estat tan intens, sempre tan a punt. L’entrenador Cook va dir l’any passat que els meus companys caminaven amb closques d’ou al meu voltant només perquè no sabien com reaccionar-me. En sentir com estic descuidant les meves emocions està afectant als meus companys, en aquesta nova escola, no volia que tornés a repetir-se”, va dir Dibiamaka.

Dibiamaka a l’entrenament amb els seus companys a St. Edwards. (Spectrum News 1/Sunny Tsai)

Després de molts ànims de la seva mare i entrenador, Dibiamaka va decidir provar la teràpia.

“Va mostrar, en primer lloc, aquesta voluntat. Va deixar aquí el final de la COVID, va tornar als Estats Units i va dir: “Hmm. He estat pensant. I durant aquell vol, alguna cosa va canviar realment, i va començar a adreçar-se i va dir: “Eh, estic lluitant realment amb això o estic lluitant amb això”, va dir la mare d’Uche, Colleen Dibiamaka.

La teràpia ha ajudat a Uche a trencar el tornado emocional que havia estat evitant i a verbalitzar els pensaments a la seva ment.

“El meu terapeuta em va ajudar a abordar tots els sentiments del meu cap i em va ajudar a baixar la guàrdia. Vaig començar a entrenar la meva ment, a reconfigurar la meva manera de pensar i a desenvolupar la flexibilitat psicològica per poder adaptar-me a la nova situació”, va dir Uche Dibiamaka.

Quan Dibiamaka s’embarca en el seu viatge de salut mental, va llançar la seva pròpia línia de roba per documentar-la i difondre la consciència a altres estudiants-esportistes.

“La pressió sobre els estudiants-esportistes, van tot el dia. Si entres a St. Edwards a les 6 del matí, aquí tenim atletes. Si entres aquí a les 9 de la nit, aquí hi ha atletes. . Hi ha un règim acadèmic fort aquí a St. Edwards. Hi ha pressió per rendir acadèmicament, hi ha pressió per rendir esportivament, hi ha pressió per rendir socialment”, va dir l’entrenador en cap de bàsquet de St. Edwards, Andre Cook.

Dibiamaka crea les seves samarretes a la cantonada del seu apartament amb una màquina de cricket i una premsa de calor. (Spectrum News 1/Sunny Tsai)

La marca de Dibiamaka, Optimist Global, que va donar vida a través d’una màquina de cricket i una premsa de calor al seu apartament, està pensada per als estudiants-esportistes i els recorda que han de ser conscients del seu estat d’ànim, així com dels sentiments i emocions.

“Com a esportista, estem molt a la llum pública i crec que és important que els atletes es marquin. Així que una cosa sobre la meva marca, quan la vaig crear, realment no m’esperava que… No pensava tan endavant, però després d’un any i mig de la marca, ha resultat que he convertir-se en un defensor de la salut mental, com la meva marca Optimist Global s’ha convertit en part de la meva identitat, de manera que les persones que em coneixen associaran la meva marca amb mi”, va dir Dibiamaka.

Fins i tot a milers de quilòmetres de distància, la seva família també pot sentir el seu canvi mental i creixement.

“Estic molt orgullós d’ell perquè… ha hagut de navegar molt pel seu compte i amb suport telefònic i de vídeo des de l’altre costat del món, hem vist un canvi en ell i molta més compassió per les altres persones. , que crec que individualment, és encantador de veure, molta més compassió i empatia que després pot compartir amb els seus companys”, va dir Colleen Dibiamaka.

Com que Uche Dibiamaka acaba la seva última temporada amb el St. Edwards i es prepara per entrar al món real, marxa amb molt més que un llegat de bàsquet. Ha trobat la seva identitat i pau en la teràpia, i vol recordar a altres estudiants-esportistes que poden fer el mateix.

“La duresa mental no és la capacitat de deixar les teves emocions a la porta i venir a practicar. La duresa mental és la capacitat de tenir en compte les teves emocions, entendre per què et sents com et sents, poder controlar les teves emocions perquè les teves emocions no et controlin mentre pots actuar a un alt nivell”, va dir Dibiamaka.

.

Leave a Comment